Autonome neuropathie kan betrekking hebben op verschillende overeenkomsten

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Er zijn verschillende divisies van diabetische neuropathie.

De meest genoemde neuropathie is symmetrisch (sensorisch, proximaal, sensorisch-motorisch autonoom en andere, afhankelijk van de dominante symptomen en hun locatie) en focale neuropathie (met symptomen van beschadigde craniale of perifere zenuwen – voornamelijk van de femoralis en andere) .

Andere neuropathieën zijn chronische pijn en autonoom, te onderscheiden door hun kenmerkende klinische symptomen.

Symptomen van diabetische polyneuropathie

Afhankelijk van de vorm van de ziekte kan het klinische verloop variëren.

Chronische pijnneuropathie is het meest voorkomende type. Het manifesteert zich door paresthesieën en tintelingen in de handen en voeten. Pijnlijke spierspasmen en ernstige pijnlijke aanvallen komen voor.

Bovendien worden oppervlakkige en diepe zintuiglijke verliezen waargenomen. Spierkracht en reflexen zijn verzwakt (soms zijn ze zelfs afwezig). Bovendien zijn er voedings- en autonome stoornissen.

Autonome neuropathie kan verschillende systemen beïnvloeden. Periodiek verlaagde bloeddruk (vooral na plotselinge verhoging) en flauwvallen zijn kenmerkend voor veranderingen in het cardiovasculaire systeem.

De dominante symptomen van het maag-darmkanaal zijn motorische stoornissen, en seksuele aandoeningen en urineweg-retentie in de blaas betreffen de autonome neuropathie van de urogenitale organen.

Bij mannen zijn het voornamelijk erectiestoornissen (tot de helft van degenen met diabetes lijden aan dergelijke aandoeningen), en bij vrouwen zijn vaginale droogheid en verzwakking van seksuele drift de hoofdoorzaken.

Bij autonome neuropathie worden de ogen van het oog voornamelijk beïnvloed door lichtreacties en naast andere symptomen die verband houden met het slecht functioneren van verschillende systemen, worden zweet- en smaakstoornissen en verschillende hormonale stoornissen waargenomen.

Diagnose van diabetische polyneuropathie

De diagnose van diabetische polyneuropathie is gebaseerd op typische klinische symptomen en afwijkingen in aanvullende onderzoeken bij mensen met diabetes. Het wordt aanbevolen om een jaarlijkse (of elke 2 jaar) hulptest uit te voeren om polyneuropathie bij mensen met diabetes te detecteren.

Bij de diagnose van diabetische polyneuropathie is het nuttig om een analyse van het gevoel van aanraking uit te voeren (op de voetzool met het gebruik van de zogenaamde “voet”). (bijvoorbeeld monofilament van 10 gram druk), trilling (met behulp van camouflage aangebracht op de laterale en mediale enkels, het bovenste gedeelte van het scheenbeen en enkele tenen van de voeten), pijn (met behulp van een steriele naald voor eenmalig gebruik). Als er indicaties zijn, worden elektromyografische en elektronische tests aanbevolen.

Bovendien worden bij de diagnose van diabetische polyneuropathie specialistische onderzoeken uitgevoerd om autonome veranderingen in het maagdarmkanaal te diagnosticeren (bijvoorbeeld: het maagdarmkanaal, het maagdarmkanaal, het maagdarmkanaal, het maagdarmkanaal, het maag-darmkanaal). evaluatie van spierspanning betrokken bij het transport van spijsverteringsmassa’s) of cardiovasculair systeem (bijvoorbeeld verticalisatietest, evaluatie van hartritme) en urogenitaal (bijv. uretrale test, etc.) testen. (bijvoorbeeld het tonen van een geschiedenis van urine in de blaas).

Behandeling van diabetische polyneuropathie

Diabetische polyneuropathietherapie is voornamelijk gebaseerd op juiste diabetescontrole en het handhaven van glucosewaarden. Symptomatische behandeling wordt gebruikt in een pijnlijke vorm.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*