Allergische ziekten, Allergieën

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geneesmiddelallergieën (allergie voor geneesmiddelen) worden veroorzaakt door antigeen-antilichaamreacties die verband houden met het medicijn dat wordt ingenomen. Allergie is niet de meest voorkomende oorzaak van medicijnreacties, maar leidt tot reacties die het leven van de patiënt in gevaar kunnen brengen. Deze reacties zijn van twee soorten – systemisch of betreffen individuele organen. Redenen voor allergieën voor medicijnen Meestal zijn dat de medicijnen zelf niet.

Astma bronchiale (bronchiale luchtpijp)

Astma bronchiaal (bronchiale luchtpijp, Astma bronchiale) is een aandoening van de luchtwegen, gemanifesteerd door aanvallen van uitademingsdyspneu als gevolg van bronchiale spiercontractie en mucosaal oedeem met de opdrijving van dicht slijm, vaak vergezeld van kenmerkende scheurvorming en luidruchtig gefluit tijdens aanvallen. De ziekte wordt veroorzaakt door bronchiale hyperactiviteit. De pathogenese van de ziekte is.

Chirurgie

Morbus postsericus is een systemisch allergisch syndroom dat optreedt na de parenterale introductie van een vreemd soort serum (vreemd immunoglobuline). De meest voorkomende septische ziekte is na toediening van paardetetanus of antimembraneus serum (therapeutische sera). ChAsami-symptomen van de ziekte kunnen optreden na toediening van penicilline.

Stuifmeelrogge (hooikoorts, hooikoorts, bestuiver)

Pollen rhinitis (hooikoorts, hooikoorts, pollinose) bestaat uit allergische ontsteking van het neusslijmvlies. De meest voorkomende allergenen zijn stuifmeel van windbestoven planten – bomen, struiken en grassen, maar ook schimmels en schimmels. stof, dierenhaar. Stuifmeelrogge komt seizoensgebonden voor in landen met een gematigd klimaat. De meerderheid van de patiënten ervaart een bepaalde intensiteit van de symptomen.

Qunickego vasculair oedeem

Qunickego (oedeem angioneurotischum Quincke) vasculair oedeem is een plotselinge zwelling van weefsels – subcutaan of submucosaal – zonder symptomen van jeuk of rood worden van de huid. Verzamelt zich als gevolg van immunologische reactie in de capillairen van subcutaan of submucusweefsel. Oorzaken van Qunicke’s vasculair oedeem De meest voorkomende oorzaak van Qunicke’s vasculair oedeem is: -.

Anafylactische shock (anafylaxie)

Anafylactische shock (anafylaxie) is een plotse en meest ernstige klinische symptoom van allergie van systemisch karakter. Het hangt af van de reactie van het IgE-antilichaam met het allergeen, dat gewoonlijk een medicijn of geïnjecteerd eiwit is. Anafylactische shock is een gewelddadige anafylactische reactie in de meest ernstige en systemische vorm. Dientengevolge worden sterke vrijgegeven.

Contactontsteking en ooglidontsteking

Contactbindvliesontsteking en ooglidontsteking zijn ziekten die worden veroorzaakt door lokale reacties op cosmetica, geneesmiddelen, ontsmettingsmiddelen, conserveermiddelen of andere chemische stoffen (bijvoorbeeld: kanker, kanker, enz.). acryl, latex). Symptomen van contactbindvliesontsteking en oogleden Symptomen van contactbindvliesontsteking en oogleden zijn vergelijkbaar met die van atopische conjunctivitis en het hoornvlies.

Photallergische reacties

Photoallergische reacties zijn huidveranderingen geassocieerd met circulerende serumantistoffen (type directe allergie) of vertraagde overgevoeligheidsreacties. Het zijn daarom immunologische reacties die verband houden met de werking van zonnestraling. Fotoallergische laesies van het vertraagde type kunnen ook worden geïnduceerd door oraal gebruikte geneesmiddelen.

Fototoxische reacties

Fototoxische reacties komen bij de meeste mensen voor als gevolg van blootstelling aan niet-violette straling, voornamelijk over een langere golflengte, maar met het naast elkaar bestaan van blootstelling aan stoffen die de effecten van zonlicht op het huidoppervlak verergeren. Fototoxische reacties kunnen planten, farmaceutica, chemicaliën zijn die extern op de huid werken.

Seborrheic eczeem

Seborrheic eczeem wordt gedefinieerd als alle veranderingen die zich ontwikkelen op de huid op het talgachtige substraat, voornamelijk gelegen in het gebied van de harige hoofdhuid en in chronisch geïrriteerde gebieden. Dit eczeem komt meestal voor bij mensen met seborroe-problemen. Het ziekteverwekkende Pityrosporum ovale wordt vermoedelijk de oorzakelijke factor. Mechanisme van incorrecte reactie.

Multiforme lichtdioden

Multiformed lichte percussies worden gekenmerkt door rode veranderingen, de aanwezigheid van klonten en bubbels die uitsteken boven het huidoppervlak. Ze bevinden zich op delen van het lichaam die niet beschermd zijn tegen de zon en veel voorkomende ziekten zijn. De factor die de veranderingen op de huid veroorzaakt, is straling, allereerst UVA, minder vaak UVB of twee.

Geld eczeem

Geldeczeem is een huidlaesie die wordt gekenmerkt door talrijke en vrij goed gescheiden ziekte-uitbraken. Overgevoeligheid van het vertraagde type tegen bacteriën is in sommige gevallen aangetoond, zoals aangetoond door positieve huidtesten op de aanwezigheid van bacteriële fragmenten in het lichaam, mogelijk veroorzaakt door niet-gespecificeerde factoren.

Drainage eczeem

Aardappeleczeem wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van blaren van verschillende groottes en een goed gespannen omhulsel op de huid van de handen en voeten. Dit is een vorm van eczeem waarbij allergenen zowel van buitenaf als van binnenuit kunnen komen. Het is bekend dat sommige verbindingen en chemicaliën, evenals plaatselijke medicatie, huidlaesies kunnen verergeren of veroorzaken.

Allergische bronchopulmonale aspergillose

Allergische bronchiale en pulmonaire aspergillose is een interstitiële longziekte van het geslacht van de zogenaamde “longziekte”. pulmonale eosinofilie. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van typische infiltraties in het longweefsel, meestal bij mensen die bronchiaal astma of cystische fibrose behandelen. Allergische bronchiale en pulmonale aspergillose wordt veroorzaakt door de infectie van patiënten met Aspergillus fumigatus.

Allergie voor insectenallergie

Allergie tegen insectengif is een reactie van het organisme dat bij sommige mensen optreedt, waarbij symptomen niet alleen lokaal (d.w.z. vaak na insectenbeten), maar ook meer gevorderde en soms levensbedreigende patiënten worden getoond. Geschat wordt dat bij een tiental procent van de mensen een meer intense lokale reactie op het eten van insecten optreedt, terwijl een extreme reactie optreedt.

Allergische en biochemische ademhalingsreacties

De Wereldgezondheidsorganisatie definieert bijwerkingen als alle ongunstige, onbedoelde reacties die optreden na toediening van een geneesmiddel in een dosis die wordt aanbevolen voor gebruik als een preventie, diagnose of behandeling, ongeacht de wijze van toediening. In de luchtwegen zijn deze bijwerkingen ongeveer een paar procent van alle gevallen.

Allergische conjunctivitis

Allergische conjunctivitis is een ziekte die wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor een allergeen, deze kan acuut zijn (symptomen duren dan enkele uren of zo, ze worden veroorzaakt door contact met een allergeen met hoge concentratie), seizoensgebonden (bijv. Met een allergische reactie op een allergeen van een bepaalde leeftijd), of seizoensgebonden (bijv. met een allergische reactie op een allergeen van een bepaalde leeftijd). voor personen die allergisch zijn voor pollen, die in de natuur slechts op een bepaald tijdstip van het jaar voorkomen, in het voorjaar of in de zomer).

Contactdermatitis

Contactdermatitis (of contacteczeem) is een toestand die ontstaat als gevolg van een overgevoeligheidsreactie, na contact tussen de huid en chemische of irriterende stoffen. Er is een allergische reactie (geassocieerd met de immuunrespons van het lichaam) en contactdermatitis van irritatie (geen symptomatisch immunologisch agens). Frequentie.

Spring conjunctivitis en corneïtis

Spring conjunctivitis en corneitis zijn chronische ziekten met ernstige aandoeningen die leiden tot een verminderd gezichtsvermogen. De redenen voor deze veranderingen zijn nog steeds onduidelijk, sommige gevallen zijn gerelateerd aan overgevoeligheid voor E-antilichamen, andere zijn gerelateerd aan verhoogde activiteit van witte bloedcellen.

Atopische conjunctivitis en cornealitis

Atopische conjunctivitis en corneitis treffen vooral patiënten met atopische dermatitis (geschat wordt dat dit probleem zelfs bij tientallen procenten van mensen met deze huidaandoening kan voorkomen). Het mechanisme dat verantwoordelijk is voor veranderingen in het oog en klinische aandoeningen is niet volledig begrepen. Symptomen van atopische conjunctivitis Atopische conjunctivitis.

Giant papillaire conjunctivitis

Giant papillaire conjunctivitis Giant papillaire conjunctivitis wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van gigantische wratten op het binnenoppervlak van de bovenste oogleden als reactie op de aanwezigheid van een vreemd lichaam (vooral zachte niet-retourneerbare contactlenzen). De symptomen van reusachtige papillaire conjunctivitis zijn vergelijkbaar met die van andere allergische reacties.

Allergie voor radiologische zonweringmiddelen

Radiologische antikleefmiddelen, die organisch jodium bevatten, kunnen ionisch (hyperosmolair) of niet-ionisch (hypoosmolair) zijn. De frequentie van milde reacties die bijna onmiddellijk (binnen 60 minuten) na toepassing optreden, bereikt zelfs 13%. in het geval van ionische agentia, maar in het geval van niet-ionische agentia kan dit een maximum van 3% bereiken. mild.

Liszaj Gewone chronisch

Chronisch vingerhoedskruid is een ziekte die voorkomt met huidlaesies veroorzaakt door sterke jeuk, krassen en overmatige reactiviteit op externe stimuli. Sommige auteurs geloven dat de ziekte een milde vorm van atopische dermatitis is. De belangrijkste factor hierbij is echter de psychologische factor (emoties veroorzaken of intensiveren jeuk van de huid). De zogenaamde drempel.

Hyde nodulaire mycose

Hyde knobbelmijten worden gevormd in een vergelijkbaar mechanisme als chronische lichenmijten – ze worden geassocieerd met verhoogde jeuk en aanhoudend krabben. In dit geval zijn de huidlaesies meer verspreid en gekenmerkt door nodulaire laesies. Bij sommige patiënten wordt een verhoogde hoeveelheid IgE-klasse antilichamen (immunoglobulines) in bloedserum aangetroffen.

Overgevoeligheidsreacties op bètalactamantibiotica

Gemiddeld rapporteert één op de tien patiënten die bèta-lactam-antibiotica gebruiken overgevoeligheid voor deze geneesmiddelen tijdens een algemene allergiegeschiedenis. De meerderheid van de patiënten heeft echter negatieve resultaten van diagnostische tests en de algehele tolerantie voor deze geneesmiddelen is goed. Het meest voorkomende antibioticum van deze groep, dat overgevoeligheidsreacties veroorzaakt, is.

Overgevoeligheidsreacties op antibiotica en chemotherapie

Hoewel overgevoeligheidsreacties het meest voorkomen na toediening van bètalactamantibiotica, bestaat het risico dat er veranderingen optreden, ook na het gebruik van andere antibiotica en chemotherapeuten. Sommige predisposities verhogen het risico op een overgevoeligheidsreactie (bijvoorbeeld kotrimoxazol dat wordt gebruikt bij mensen die zijn geïnfecteerd met HIV). Symptomen van overgevoeligheid voor antibiotica i.

Beroeps eczeem

Beroepseczeem is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een allergisch of niet-allergisch mechanisme. In principe is het een contactdermatitis die ontstaat als gevolg van de factoren waarmee de patiënt tijdens het werk in contact komt. Dit type huidlaesies heeft alle kenmerken van contactdermatitis, het beslaat meestal het gebied.

Lichtgevende urticaria

De lichte urticaria is een zeldzame variatie op de veranderingen die optreden op de huid onder invloed van zonlicht van verschillende golflengten. Het mechanisme van verandering ontwikkeling is immunologisch. Dit wordt aangetoond door de langdurige remissie van de ziekte als gevolg van de toepassing van serumzuivering van antilichamen die verantwoordelijk zijn voor het optreden van urticaria. Ten minste twee werden gehaald.

Langdurige veranderingen in de zon

De groep van chronische zonne-laesies omvat 3 ziektebeelden, die in feite klinische varianten van hetzelfde ziekteproces van verschillende intensiteit en natuurlijk zijn. De onderscheidende kenmerken zijn aanhoudende lichtreacties, zonne-eczeem en actinisch reticuloid. Resistente lichtreacties Resistente lichtreacties zijn chronische eczeemletsels die beperkt zijn tot

Voedselallergie

Over het algemeen zijn ongewenste niet-toxische voedselreacties verdeeld in voedselallergieën, voedselintoleranties en pseudo-allergieën (terwijl toxische reacties verband houden met de werking van het voedselvergiftigingsagent). Voedselallergie is een aandoening waarbij symptomen worden geassocieerd met immunologische mechanismen. Het voorkomen van dit type allergie is afhankelijk van m. oa From ……………………………………….. ………………………………………….. ………………………………………….. ………………………………………….. ..

Allergische longontsteking

Allergische pneumonie is een groep ontstekingsziektes van de longen op basis van blootstelling door inademing aan bepaalde stoffen, chemische verbindingen en organische moleculen die een gemorste reactie van het immuunsysteem veroorzaken bij mensen met speciale aandoeningen. Allergische pneumonie is een veel voorkomende interstitiële ziekte.

Atopische dermatitis

Atopische dermatitis is een ziekte die optreedt met karakteristieke huidlaesies die verband houden met genetische predispositie met betrekking tot stoornissen van de huidbarrière en lokale reactie. Kinderen zijn de belangrijkste slachtoffers van de ziekte, maar het kan ook bij volwassenen voorkomen. Het grootste probleem dat door patiënten wordt gemeld, is jeuk, de ziekte is van nature.

urticaria

Urticaria is een aandoening die het gevolg is van verhoogde doorlaatbaarheid van bloedvaten, resulterend in zwelling van de dermis en urticaria-bubbel. De ziekte wordt gekenmerkt door jeuk, soms veel ernstiger. De meeste gevallen zijn acuut (minder dan 6 weken) en minder chronisch. Geschat wordt dat een tiental van hen zullen worden betrokken bij het project.

Urticaria vasculitis

Urticaria vasculitis is een systemische aandoening van bindweefsel en is een variant van systemische vasculitis, waarbij veranderingen in kleine slagaders en aders ontstaan, allereerst in de huid en minder vaak in de inwendige organen. Urticaria vasculitis wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van urticaria gedurende meer dan 24 uur. Urticaria vasculitis behoort tot de groep.

Vasculitis van overgevoeligheid

Vasculitis van overgevoeligheid, of leukoclastische vasculitis, is een systemische aandoening van bindweefsel. Het vindt plaats zonder de betrokkenheid van interne organen, het is een zeldzame ziekte, de oorzaak van de veranderingen is niet bekend. Vaak bestaan de afwijkingen naast andere ziekten, voornamelijk systemische ziekten van bindweefsel, infecties, kwaadaardige tumoren.

Hemolytische anemie met antilichamen van het warme type

Warme hemolytische anemie is een meer gebruikelijke vorm van auto-immune hemolytische anemie. Het wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van antilichamen die zijn gericht tegen de eigen erytrocyten. Hemolytische anemie kan primair of secundair zijn (in de loop van andere ziekten). Ongeveer de helft van de gevallen houdt verband met ziekten.

Astma aspirine

Astma aspirine is een abnormale reactie van het lichaam veroorzaakt door het gebruik van acetylsalicylzuur (aspirine en andere geneesmiddelen die deze chemische stof bevatten). Symptomen die kenmerkend zijn voor bronchiale astma kunnen verschijnen en andere klachten die verband houden met abnormale reactie van het lichaam op het medicijn (urticaria, oedeem) kunnen zich ontwikkelen na het nemen van de voorbereiding.

De groepen Churga en Strauss

Syndromen van Churga en Strauss staan ook bekend als allergische granulomateuze vasculitis. De ziekte behoort tot systemische ziekten van bindweefsel (meer in het bijzonder tot systemische vasculitis). Het betreft voornamelijk kleine en middelgrote vaten, bij patiënten wordt de aanwezigheid van andere allergische ziekten waargenomen, bijvoorbeeld: de aanwezigheid van astma, de aanwezigheid van astma, de aanwezigheid van astma, etc. atopisch astma of allergische rhinitis. Het wordt vaak in serum gevonden.

Pollen

Drugsdraaien is een klinisch syndroom vergelijkbaar met systemische lupus erythematosus. De ziekte wordt veroorzaakt door het gebruik van sommige geneesmiddelen, maar komt zelden voor en treft meestal mensen rond de 50 jaar. Net als bij niet-drugsgerelateerde ziekten, is er geen toename van de incidentie van laesies bij vrouwen, zoals in het geval van vrouwen. niet-drugsgerelateerde ziekten, de verhoudingen van de ontwikkeling van de ziekte bij vrouwen zijn niet significant.

Immunologische medicatie-geïnduceerde trombocytopenie

Immunologische medicijn trombocytopenie is een reactie van het organisme in de vorm van reductie van de bloedplaatjes niveaus, als een resultaat van pathologische reactie van het organisme op toegepaste geneesmiddelen. Veel farmacologische preparaten kunnen een dergelijke trombocytopenie veroorzaken, die gewoonlijk niet dosisafhankelijk is, maar het resultaat is van bepaalde genetische aandoeningen en individuele overgevoeligheidsreacties.

Hemolytische anemie met antilichamen van het koude type

Hemolytische anemie met antilichamen van het koude type wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van IgM-klasse auto-antilichamen (minder vaak IgA) gericht tegen menselijke rode cellen, waardoor erytrocytmembranen in het mechanisme van hun directe schade afbreken. De antilichamen hebben daarom de hoogste activiteit bij 4 graden Celsius.

Neuspoliepen

Neuspoliepen zijn veranderingen die zich binnen de initiële bovenste luchtwegen ontwikkelen, ze treffen 1-4% van de bevolking aan. de algemene bevolking en de redenen voor hun vorming zijn niet volledig verklaard. Neuspoliepen zijn waarschijnlijk een uiting van systemische ziekten, aan de wortel van het ziekteproces kunnen overgevoeligheidsreacties liggen. Van de lokale factoren die de ontwikkeling beïnvloeden.

Onderhuidse weefselontsteking gerelateerd aan alfa1-antitrypsine-remmerdeficiëntie

Veranderingen in het subcutane weefsel worden ook waargenomen bij aandoeningen met de huidige tekort aan alfa1-antitripsyine-remmers. Meestal wordt dit type behandeling uitgevoerd met intense klinische symptomen, ontstekings tumoren worden gedesintegreerd met de vorming van diepe necrose, abcessen en fistels. Subcutane weefselontsteking geassocieerd met alfa1-antitrypsine-remmerdeficiëntie.

Elleboogzenuwbeschadiging

De elleboogzenuw levert de spieren onder het ellebooggewricht, op de onderarm voornamelijk de elleboogflexor van de pols en een deel van de elleboogflexor van de vingers, en op de handen een aantal spieren die verantwoordelijk zijn voor bewegingen in de vingertopgewrichten. Sensorische innervatie heeft voornamelijk invloed op de laatste vinger en de helft van de vinger van IV en het overeenkomstige handpalm- en ruggedeelte van de hand. Oorzaken.

Het syndroom van extravasculaire aandoeningen met euthyroidism

Een reeks extrafysische aandoeningen met euthyreoïdie (d.w.z. normale schildklierfunctie) is een abnormale concentratie van schildklierhormonen (of één daarvan), die optreedt als een resultaat van abnormaliteiten in thyroxine metabolisme en gaat gepaard met ernstige systemische stoornissen van acuut of chronisch karakter. Verdeling van het syndroom van extrasystolische stoornissen.

Mallory-Weiss traan

Mallory-Weiss-syndroom is een langwerpige slokdarmscheur, die zich in het gebied van de slokdarm-maag-overgang bevindt. Dit zijn veranderingen die naast elkaar bestaan bij chronische alcoholaandoeningen en na sterke braken en brakende reflexen. Mallory-Weiss-syndroom bestaat uit onvoldoende spierontspanning van de onderste slokdarmsfincter tijdens braken en breuk van de verbinding.

Ongevallen van zwanger braken

Zwanger braken is een van de ernstigste vormen van misselijkheid en braken die worden waargenomen bij zwangere vrouwen. Hun definitie spreekt van zeer intensieve, beginnend voor de 16e eeuw. een week van zwangerschap met een aandoening die gewichtsverlies veroorzaakt en het verschijnen van ketonlichamen in de urine. Naar schatting kan tot 3 procent van de zwangere vrouwen door deze ziekte worden getroffen.

Bloeden naar het centrale zenuwstelsel bij pasgeborenen

Bloeden op het centrale zenuwstelsel bij pasgeborenen betreft voornamelijk te vroeg geboren kinderen met een laag geboortegewicht, die zich meestal manifesteren met extravasatie van bloed naar de zijkamers van de hersenen en peri-kamerbloedingen. Extrinsieke hersenbloeding (subarachnoïd of subarachnoïd) is uiterst zeldzaam. Meest.

Voorbijgaande ischemische aanvallen

Transient ischaemic attacks of transient cerebral ischemie zijn terugkerende symptomen van cerebrale schade van vasculaire oorsprong, meestal van korte duur, van enkele minuten tot enkele uren, niet langer dan 24 uur per dag. Voorbijgaande ischemische aanvallen laten geen neurologische symptomen achter. Deze vorm van cerebrale ischemie vereist isolatie, zelfs van.

Het erytheem is verhard

De erytheem verhard, anders tuberculose verhard de huid, het zijn chronische inflammatoire laesies met tumoren, meestal gelegen op de onderbenen en overwegend bij vrouwen. De afbraakproducten van tuberkelbacillen, waarop het menselijk lichaam reageert met een specifieke reactie van het immuunsysteem, spelen waarschijnlijk een belangrijke rol in het proces van de vorming van efflorescentie. Echter.

Late huidporfyrie

Late dermale porfyrie behoort tot de groep van hepatische porfyrie, d.w.z. ziekten die verband houden met verstoring van het metabolisme van porfyrine in de lever. In de loop van de ziekte manifesteren abnormaliteiten van leverfuncties zich met typische laesies die in de huid worden waargenomen. Late dermale porfyrie is een van de meest voorkomende vormen van porfyrie, het onderscheidt zich door zijn genetische variëteit (het kan worden overgeërfd).

Fibreuze en immunotactoïde glomerulonefritis

Vezelige en immunotactoïde glomerulonefritis is een zeldzaam type glomerulonefritis gekenmerkt door de accumulatie van niet-amyloïde afzettingen in het glomerulaire weefsel in de vorm van vezels of microbuizen. Fibreuze en immunotactoïde glomerulonefritis is zeldzaam en treedt meestal op tussen 40 en 20 jaar na het begin van de ziekte. een.

Eiwit-calorie-ondervoeding bij chronisch nierfalen

Eiwit-calorie ondervoeding is een van de complicaties van chronisch nierfalen. Sommige patiënten met een abnormale functie van deze organen ontwikkelen ondervoeding wanneer zij hun nieren verliezen. Bij gevorderde patiënten die beginnen met niervervangende therapie, komt dit probleem zelfs bij één op de drie patiënten voor. Aanvang

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*