Acuut nierfalen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Acuut nierfalen begint zonder kenmerkende symptomen. Alleen algemene zwakte, misselijkheid, slaperigheid en soms overgeven kunnen voorkomen. Geleidelijk aan vermindert het uitgescheiden volume urine (oligurie – urinevolume minder dan 500 ml per dag, anurie – urinevolume minder dan 200 ml).

Sommige vormen kunnen voorkomen met een normaal of zelfs verhoogd volume van urine, en de resterende symptomen worden veroorzaakt door het naast elkaar bestaan van een ziekte die leidt tot nierdisfunctie.

De eerste periode van nierfalen duurt van het moment van werking van de factor die de nieren beschadigt, en op zijn beurt vindt een fase van verminderde urinaire excretie plaats bij de meeste patiënten, die tot 2 weken duren. Dan is er polyurie – een toename van het urinevolume en de periode van genezing, die zelfs enkele maanden aanhoudt.

De diagnose kan worden gebaseerd op de geschiedenis van de patiënt, klinisch onderzoek, dagelijkse uitscheiding in de urine, resultaten van het serumlaboratorium (creatinine, ureum, elektrolyten), urine (dichtheid, eiwit-, ureum- en natriumconcentraties). Nier-echografie is nuttig bij het onderscheiden van de twee. Er zijn een aantal andere tests uitgevoerd om de oorzaak van de ziekte te bepalen.

Behandeling van acuut nierfalen

De behandeling van acuut nierfalen is gebaseerd op de controle van een primaire ziekte die nierfalen veroorzaakt. Het is ook belangrijk om vloeistoffen goed te voeden en aan te voeren en factoren te verwijderen die de nierfunctie verslechteren. Phurosemide wordt intraveneus toegediend aan geleidende patiënten, daarnaast is de regulering van het elektrolytmetabolisme belangrijk. In klinisch ernstiger vormen zijn er aanwijzingen voor het gebruik van dialyse-therapie.

Complicaties en prognose van acuut nierfalen

Complicaties met acuut nierfalen hebben betrekking op veel systemen: ademhalingsstelsel (pneumonie, pneumonie, acuut respiratoir falen), cardiovasculair (Nadciśnienie Tętnicze, hartritmestoornissen, hartfalen), spijsvertering (zweren, gastritis, intestinaal, peritoneaal), nerveus (cerebraal oedeem), hematopoëtisch ( bloedarmoede, verlaagd aantal bloedplaatjes – trombocytopenie, overgebleven chAsami

De prognose van acuut nierfalen hangt af van de controle van de basisziekte, de incidentie van complicaties en de mate van reversibiliteit van het verminderde volume van urine-uitscheiding. Sterfte kan oplopen tot de helft van de gevallen, vooral bij mensen met cardiologische, pulmonologische en ouderenziekten. Bijna de helft van alle overlevenden van acuut nierfalen vertoont een persisterende nierfunctiestoornis.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*