Acute longschade en acuut ademhalingssyndroom

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Acute longschade en acuut respiratoir syndroom zijn ziekten die worden gekenmerkt door progressief ademhalingsfalen.

Het follikel-epitheliale membraan is beschadigd. Dit komt door veel factoren. Directe, schadelijke longen zijn onder meer: impregnatie van de maaginhoud, ontsteking, verstopping van het vet, inademingstrauma, overstroming, longcontusie, reprofessionele schade na transplantatie.

Indirecte oorzaken zijn ernstig letsel, shock, bloedvergiftiging, acute pancreatitis, overdosis drugs, extracorporale circulatie, urine, bloedtransfusieproducten.

Symptomen van acute longbeschadiging en acuut respiratoir syndroom

De belangrijkste symptomen van acute longbeschadiging en acuut respiratoir syndroom zijn: plotseling optreden van kortademigheid, hypoxemie (vermindering van de parathyroïde zuurstofdruk in arterieel bloed), infiltratie in het radiologische beeld van de longen, gebrek aan klinische kenmerken van linker hartkamerfalen.

Bij de meerderheid van de patiënten verschijnen de symptomen al op de derde dag na de werking van de schadelijke factor. De prognose van genezing is erg slecht. Dankzij het gebruik van moderne therapeutische methoden is de overlevingskans ongeveer 30-40 procent. Oudere patiënten en mensen met meervoudig orgaanfalen lopen een hoger sterfterisico.

Behandeling van acute longbeschadiging en acuut respiratoir syndroom

De prioriteit bij de behandeling van acute longbeschadiging en acute respiratoire syndroom is om te zorgen voor onmiddellijke obstructie van de luchtwegen. Later is het nodig om door te gaan met zuurstoftherapie en de basisziekte te behandelen.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*