Acute glomerulonefritis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Tijdens de genezingsperiode, meestal na infectie van de luchtwegen met streptokokken (faryngitis, angina) of huid (roos, roodvonk), voelt de patiënt zich opnieuw ziek, rapporteert slecht humeur, verlies van eetlust, soms misselijkheid en braken. Zwellingen in het gezicht, Nadciśnienie Tętnicze, hematurie en erythrocyten verschijnen in urine en proteïnurie, hoofdpijn, pijn in de ledematen, koorts.

De patiënt klaagt over pijn in het lendegebied (veroorzaakt door verhoogde spanning in de nierzakken). In vergevorderde gevallen komen epileptische aanvallen voor als gevolg van cerebraal oedeem; er treedt een hypertensieve doorbraak op met dyspnoe en longoedeem.

In het geval van acute glomerulonefritis, moet naast de klinische symptomen en veranderingen in de urine ook rekening worden gehouden met de resultaten van serologische tests die de geschiedenis van streptokokkeninfectie aangeven – verhoogde titer van anti-streptolysine (bij sommige patiënten valsnegatieve resultaten) zijn verkregen!).

Soms is een nierbiopt noodzakelijk (als u niet gezond bent na 6 weken of als u een progressie van een nieraandoening heeft). Bovendien laat de echografie de aanwezigheid van vergrote nieren zien.

Behandeling van acute glomerulonefritis

In het geval van acute glomerulonefritis wordt aanbevolen om in bed te liggen, fysieke inspanningen te verminderen, een low-button en low-batter-dieet te volgen. Bij de behandeling van streptokokkeninfectie worden hoge doses penicilline geïnjecteerd gedurende ten minste één maand. Bij de behandeling van hypertensie worden converting enzyme-remmers toegediend en in het geval van zwelling worden diuretica toegediend.

De volledige genezing van acute glomerulonefritis komt voor bij bijna alle kinderen, maar ongeveer 30 procent van de volwassenen heeft symptomen die kunnen aanhouden (meestal proteïnurie). Dood door complicaties is zeldzaam (bijvoorbeeld overlijden door een ziekte, enz.).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*