Achterste spoelventiel

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De posterieure spoelklep wordt vaak gediagnosticeerd tijdens het spiraaltje, dankzij het wijdverspreide gebruik van prenatale diagnostiek. De ziekte wordt aangegeven door afwijkingen in de echografie van de foetus, vooral verdikking van de wanden van de blaas, soms dilatatie van het licht van de wikkeling in het subvesiculaire gebied of hydron-operatieve dilatatie van de urinewegen.

Na de bevalling kan de achterste spoelklep klinische symptomen vertonen en oudere kinderen kunnen terugkerende urineweginfecties of symptomen die kenmerkend zijn voor deze leeftijd vertonen. In een klinisch onderzoek bij kinderen met een achterste spoelklep kan een oververvulde blaas worden aangetoond (met resistentie tegen pubische symfyse). Soms wordt niervergroting waargenomen.

Beeldvormende onderzoeken uitgevoerd bij de diagnose van de achterste spoelklep worden hoofdzakelijk uitgevoerd door mycologische urethrocystografie (in het geval van de ziekte, de blaas met ongelijke grenzen en divertikels in de wand ervan, wordt aangetoond dat het achterste segment van de urethra langwerpig is en verbreed en soms is ook de smalle klep zichtbaar).

Bovendien kunnen ultrageluid en urografie worden uitgevoerd (beeldvorming van de urinewegen na intraveneuze toediening van een schaduwmiddel). Aanvullende beeldvorming wordt gebruikt voor cystoscopie (blaasinspectie met behulp van speciale apparatuur) en scintigrafie. Het is ook noodzakelijk om periodieke laboratoriumtests uit te voeren, waarvan de resultaten wijzen op een verminderde nierfunctie.

Behandeling van de achterste spoelklep

Afhankelijk van de mate van nierfalen en de leeftijd van het kind, worden verschillende therapeutische benaderingen genomen. Op oudere leeftijd is er meestal geen nierfunctiestoornis, vandaar dat de behandeling causaal is, terwijl bij pasgeborenen en zuigelingen met bovenste urinewegletsel en verminderde nierfunctie, symptomatische behandeling noodzakelijk is bij het begin (verlichting van de urinewegbelasting, compensatie van biochemische en electrolytenstoornissen en preventie van infecties).

Oorzakelijke therapie van de achterste spoelklep is gebaseerd op het verwijderen van ontwikkelingsafwijkingen, de basisprocedure is endoscopische vernietiging van de laesies, die wordt uitgevoerd door het optische kijkglas dat in de spoel is geplaatst.

Een belangrijk element van de behandeling van de posterieure spoelklep is ook de behandeling van complicaties, bijvoorbeeld: astma, hartfalen. Het gebruik van medicijnen, uretertransplantatie of niervervangingstherapie wordt aanbevolen. Het is ook noodzakelijk om de effectiviteit van de ondernomen procedure te controleren.

Compensaties van de achterwielklep

De achterste spoelklep is een gevaarlijke sub-bullary obstakel voor de afvoer van urine. De toename in spoelweerstand resulteert in de hypertrofie van de blaas-extractiespier (deze toestand zorgt ervoor dat de ureterussectie samengedrukt door de spier zich verkleint) en in de vorming van divertikels.

Ten tweede kunnen er uitstroom van urine en blaas ontstaan, wat een gevaarlijke complicatie is van onbehandelde achterste spoelventielen (ze worden veroorzaakt door het falen van het mechanisme dat de urinerugtrekking van ureter naar de blaas blokkeert, en deze disfunctie is op zijn beurt het resultaat van verhoogde druk in de blaas. de blaas, die wordt waargenomen bij patiënten tijdens de paring).

Deze mechanismen kunnen al tijdens het leven van de foetus tot nierbeschadiging leiden, aangezien deze organen zich tijdens het eerste trimester van de zwangerschap beginnen te ontwikkelen. Bovendien is onvolledige lediging van de blaas bevorderlijk voor urineweginfecties.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*