Potentie

Acai Berry – adviezen, waar te kopen prijs, apotheek, is het de moeite waard?

Acai bes Quick FactsName: Acai berryScientific Naam: Euterpe oleraceaOriginBrazil, Trinidad en andere landen in het noorden van Zuid-AmericaColorsInitially groen afslag naar zwartachtig paars als ze maturesShapesSmall, ronde, zwart-paars steenvrucht ongeveer 1 inch (25 mm) in omtrek, vergelijkbaar in verschijning aan een grapeFlesh colorsFibrous, vlezige TasteBitterCalories165 Kcal./cupMajor nutrientsVitamin B-12

Health benefitsPrevent Cancer, reguleren van de bloeddruk, Delay vroegtijdige veroudering, Skin Care, Boost Immunity, Aphrodisiac, cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, helpen bij de spijsvertering, gewichtsverlies, verbeteren van de stofwisseling, Boost Energy Boost Cognition, bevorderen Wound HealingAcai pruim wetenschappelijk bekend als Euterpe oleracea is een slanke, meerstammige, monoecious palm in de Arecaceae / Palmae (Palm familie) gekweekt voor zijn vruchten, palmharten, bladeren en boomstam bos. De plant is afkomstig uit Brazilië, Trinidad en andere landen in het noorden van Zuid-Amerika, voornamelijk in moerassen en floodplains.Acai Berry, uitgesproken als ah-sigh-EE, komen uit de acai palmboom. Slechts enkele van de gebruikelijke namen van de plant zijn Assai palm, kool palm, acai, Euterpe Palm, açai, jussara, Para palm, Asai, Naidi, Pinot, Pina palm, Palmito acai, Palmiteiro, Pina, Ucai, Manaka , Acai-do-para, Juçara, Wasei en Pina. Het geslacht epitheton ‘Euterpe’ komt van een Griekse mythologische naam voor een van de negen godinnen van de vrije kunsten. De soort bijnaam ‘oleracea’ betekent ‘plantaardig’ in het Latijn, met betrekking tot het hart van de steel, die gegeten als groente. De wereldwijde vraag naar het fruit breidde zich snel in de 21e eeuw en zo de boom wordt gekweekt voor dat doel in de eerste plaats.

Acai bessen zijn een van de nieuwste en meest populaire organische oplossingen voor een breed scala van gezondheidsproblemen. Het wordt actief gebruikt door beoefenaars van alternatieve geneeskunde. De verschillende rassen wordt vaak gezegd dat verschillende voordelen hebben, met de whiteAcai Berry het niet bijna net zo krachtig of krachtig als de donkere rode of paarse rassen. De bes heeft een grote zaad in het midden die goed is ongeveer 80% van het fruit, maar de resterende endocarpium, pulp en huid bevatten alle nuttige voedingsstoffen.

Plant Beschrijving

Acai pruim is een lange, slanke, meerstammige groenblijvende palmboom die meer dan 25 m groeit (82 ft.) Hoog. De plant wordt gevonden groeit in moerassige grond, vaak in zandgronden. Het meest aangetroffen langs de rivier randen en seizoen overstroomde habitats. De plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende, organisch zuur bodems die rijk zijn zoals turf, mos en dennennaalden. Een gemiddelde volwassen plant kan 4-8 slanke grijsbruin stammen, die elk ongeveer 25 meter (82 voet) hoog en in het algemeen niet groter dan 20 cm (ongeveer 8 inch) vanaf één wortelstelsel bezitten. Elke stam presteert als een individuele boom en dragen 3-5 trossen met elkaar uitvoeren honderden bessen veel vergelijkbaar met areca of dadelpalm. De bladeren zijn geveerd bladeren (veervormige), overhangend, stijgen naar uitspreiden, ongeveer van 2 tot 3 m lang. Folders zijn 50 cm lang en 4 cm breed.

Flower & amp; Vruchten

Kleine bruine-paarse bloemen zijn ofwel meeldraden (mannelijke) of pistillate (vrouwelijke) en worden op grote vertakking bloeiwijzen die hangen van de toppen van de stengels gedragen. Bloemen gevolgd door kleine, ronde, zwart-paars steenvruchten ongeveer 1 inch (25 mm) in omtrek, lijken op een druif, maar kleiner en minder pulp en geproduceerd vertakte pluimen 500-900 vruchten. Zaadomhulsel is aanvankelijk groen afslag naar zwartachtig paars, al is de vrucht van sommige populaties groen op de vervaldag blijft. De mesocarp is brijachtige en dun, met een constante dikte van 1 mm of minder. Het omringt de omvangrijke en moeilijk endocarpium, die een grote zaadje ongeveer 0,25-0,40 inch (7-10 mm) in diameter bevat. Het zaad maakt ongeveer 80% van het fruit. Twee gewassen van fruit worden geproduceerd per jaar. De vruchten kunnen worden geoogst en geconsumeerd. Acai elke stam kan tot acht trossen fruit per jaar, waarbij elke groep een gewicht van 6 kg (13 pound).

Acai bessen zijn aangekondigd eeuwenlang om zijn genezende, immuun-stimulerende,-energie stimuleren eigenschappen. Onderzoek blijkt dit anti-oxidant-rijke bes kan onderdrukken helpen en reparatie oxidatieve schade. De meeste onderzochte voordelen voor de gezondheid ofAcai Berry worden hieronder toegelicht.

1. Prevent Cancer

Acai bes bestaat uit een goede hoeveelheid vitamine C die helpt om uw vermogen om te vechten tegen vele ziekten zoals kanker te verbeteren. Ellaginezuur inAcai Berry helpt ook bij de bestrijding van kankercellen. Acai is geladen met polyfenolen die kankerachtige celgroei op moleculair niveau bestrijden en voorkomen dat ook vermenigvuldigen en uitzaaiingen. Acaibes kan de groei van kankercellen te stoppen tot 80%, dat is een van de meest positieve bekijken van andere medische behandelingen. Er is ook een specifieke aandacht gelegd op effect açai-bes op prostaatkanker bij mannen geweest. (1) (2)

2. Reguleren van de bloeddruk

acaibessen uit tal van plantaardige sterolen, die als vasodilatoren en ontspannen bloedvaten om de bloeddruk te verlagen, voorkomen bloedstolsels die kunnen leiden tot beroertes en hartaanvallen, en in het algemeen de circulatie en oxygenatie van het bloed. (3 ), (4)

3. Delay vroegtijdige veroudering

Acai bessen bestaan ​​uit enorme hoeveelheid antioxidanten die helpt bij het vertragen van het verouderingsproces. Antioxidanten helpt om de vrije radicalen die de afbraak van de huid, haar, tanden en gezondheid van het oog, vaak in verband met vroegtijdige veroudering veroorzaken te verwijderen. Regelmatige consumptie van acai bessen sap helpt om de schadelijke effecten van vrije radicalen, tandbederf, haaruitval, maculaire degeneratie, en de vorming van cataract te verminderen. Bovendien is de toepassing van acai olie aan bepaalde gebieden van de huid helpt voorkomen dat de vorming van rimpels. Cellulaire oxidatieve schade en verschillende soorten ontstekingen kan ook worden verminderd met frequent gebruik ofAcai Berry. (5), (6)

4. Skin Care

Antioxidant eigenschappen van acai bessen poeder helpt bij huidverzorging. Acai olie wordt vaak gebruikt in cosmetische producten, omdat de anti-oxidanten die irritatie en roodheid kan verlichten en hydrateren de huid. Ook ifAcai Berry worden ingenomen, kunnen ze de huid een gezonde, mooie gloed. In feite, in Brazilië, de pulp van de acaibes is generaties lang gebruikt voor de behandeling of het aantal huidaandoeningen en ziekten te verminderen. (7)

5. Boost Immuniteit

acaisap is een geweldige bron van vitamine C, die een bekende immuniteit booster. Zijn antioxiderende eigenschappen vechten tegen de vrije radicalen en houden je gezond, afstand van vele levensbedreigende ziekten. (8)

6. Aphrodisiac

Hoewel de directe invloed ofAcai Berry seksuele uithoudingsvermogen en libido is niet volledig bekend, hebben ze het vermogen om de bloedsomloop te verhogen door het lichaam. Sinds gebrek aan bloedtoevoer is een van de voornaamste oorzaken van erectiestoornissen en gebrek aan seksuele uithoudingsvermogen, is acai bessen sap vaak gebruikt als een alternatieve geneeskunde voor het helpen van mensen met deze voorwaarden. (9)

7. Cardiovasculaire gezondheid te verbeteren

acaibessen uit hoge anthocyanen, die een vorm van plantaardige antioxidanten. Antioxidanten opsporen en elimineren van de vrije radicalen die aansprakelijk is voor een breed scala van ziekten en aandoeningen, met inbegrip van hart-en vaatziekten zijn. Anthocyaninen ook betrekking op de regulering bloedcholesterol verlagen van de LDL (slechte) cholesterol, waardoor het risico van atherosclerose, beroerte en hartaanval verlagen. (10)

8. Helpen bij de spijsvertering

Acai bessen sap heeft een sterke ontgiftende effecten op het menselijk lichaam, die helpt zuiveren het spijsverteringsstelsel van het lichaam en elimineert de opbouw van gevaarlijke gifstoffen. Het bestaat uit natuurlijke vezels, wat helpt bij de vertering en absorptie van voedingsstoffen uit voedsel. Het bulks de stoelgang, waardoor de excretie processen normale en verminderen van de kans op verstopping en andere onaangename spijsverteringsproblemen. Consumeren vezels richAcai Berry ook bulk aan de ontlasting te geven en vermindering van de kans op diarree ook. (11)

9. Weight Loss

onderzoek blijkt dat de pulp acaibes helpt bij gewichtsverlies. Het moedigt niet alleen gewichtsverlies, maar helpt ook mensen die het behoud van een gezond gewicht door het verminderen van de negatieve gevolgen van vetrijke diëten. In de afgelopen jaren, hebben acai gewichtsverlies supplementen en pillen razend populair geworden en hoewel de resultaten zijn niet gelijkmatig succesvol is, zijn er een aantal positieve aanbevelingen met betrekking tot hetzelfde.

Een onderzoek bleek dat 30 dagen van usingAcai Berry resulteerde in een lager niveau van nuchtere insuline en glucose niveaus, evenals een verlaging van de totale cholesterolgehalte. Het hoge vezelgehalte ofAcai Berry kunt daarnaast eetlust en stoppen honger pijn in verband met overeten en gewichtstoename. (12)

10. Verbeteren van de stofwisseling

Antioxidant eigenschappen ofAcai Berry zijn de meest gevierde aspect, en ze kunnen ook profiteren gezonde cellulaire metabolisme en het functioneren. Ze verminderen de kans op ongezonde apoptose (celdood) en verhoging van de efficiëntie van de cel van de opname van voedingsstoffen en de vertaling daarvan naar bruikbare energie. (13), (14)

11. Boost energie

Acai bessen extract is een bekende supplement gebruikt om instant energie te stimuleren. Het helpt ook bij de bestrijding van vermoeidheid en mentale uitputting. (15)

12. Boost Cognitie

In het gebied van gezondheid en functioneren de hersenen, acai bessen sap is in verband gebracht met verhoogde mentale functioneren en de scherpte van de geest. Bessen ook het geheugen te verbeteren en de hersenen te beschermen tegen de ontwikkeling van neurale aandoeningen. (16)

13. Wondgenezing bevorderen

acaibessen hebben anti-inflammatoire eigenschappen waardoor de acaibes waterextracten worden gebruikt om wondgenezing te versnellen. (17)

traditionele toepassingen en de voordelen van acai bessen

 • Acai bes is effectief in het bereiken van mooi en glanzend haar. Het houdt het haar gezond en helpt bij het herstellen haar uitstraling.
 • Acai bes is van grote waarde bij het verstrekken van hulp aan de vermoeide ogen en daarom houdt de ogen gezond door hen te beschermen tegen verschillende oogproblemen.
 • Het voorkomt de groei van cellen en tumoren kanker in het menselijke lichaam.
 • Het is ook nuttig bij het tegengaan van slapeloosheid en het mogelijk maken gezonde slaap.
 • Het is een voordelige oplossing voor het tegengaan van hart aandoeningen zoals een onregelmatige hartslag.
 • Door de aanwezigheid van vitamine B6 en B12, het voorkomt dat het lichaam van hartziekten, atherosclerose, carpaal tunnel syndroom en Anemie.
 • Het is effectief in het versterken van het immuunsysteem van ons lichaam.
 • Het is een goede kruidenmiddel voor de bestrijding van het lichaam pijn, koorts en koude als gevolg van Influenza, bekend als griep.
 • Het controleert de dodelijke ziekte als malaria veroorzaakt door een muggenbeet.
 • Het is effectief in het stimuleren van de snelle vermindering van het lichaamsgewicht, dus helpen bij toning het lichaam.
 • Het helpt ook bij het verminderen van het dieet van een persoon, dus het verbeteren van de functionaliteit van het spijsverteringsstelsel.
 • Het bewaakt de lever tegen verschillende kwalen, als gevolg daarvan, het biedt energie aan het lichaam om te werken en fit te blijven.
 • Het is een gunstige oplossing voor de huid omdat het de mogelijkheid van vroegtijdige tekenen van veroudering vermindert. Zo, het helpt een persoon in het bereiken van een ideaal en schitterende Skin.
 • Het werkt effectief in het genezen van de ziekte, zoals eczeem, psoriasis; waardoor rode vlekken. Het helpt bij de genezing van snijwonden, wonden en kneuzingen.
 • Het is effectief bij het handhaven van de bloeddruk van het lichaam, met name hoge bloeddruk.
 • Het is ook gunstig in de modulatie van het lichaam van cholesterol.
 • Het is een goede kruidenmiddel voor het tegengaan van diabetes, wat leidt tot verhoging van de bloedsuikerspiegel in ons lichaam, dus nodigen diverse andere kwalen.
 • Het verlicht ook gezamenlijke aandoening zoals artritis die resulteert in ongemak en de uitbreiding van de gewrichten.
 • is werkzaam bij de verlichting van losse ontlasting vertrouwde diarree en constipatie.
 • Het kalmeert de irritatie en pijn tijdens de menstruele cyclus.
 • Het verbetert de hersenfunctie en stabiliseert de stemming.
 • Het beschermt tegen de ziekte van Alzheimer.
 • Acai Palm bevat foliumzuur, dat helpt bij een goede werking van de hersenen.
 • Het is belangrijk tijdens de zwangerschap. Het vermindert het risico van de wervelkolom en mentale afwijkingen bij de foetus.
 • Koud water infusie van hout gebruikt als een externe wassen met de Surinaamse Tirio vrouwen voor een anticonceptiemiddel.
 • Sap toegepast op bezuinigingen als hemostatische.
 • Heart gedroogd, verpulverd en gebruikt in een pleister op open wonden helen.
 • Liquid onttrokken warm palm-hart klopte op een open wond.
 • Sap wordt gebruikt voor de behandeling van bloedingen, schorpioen beten, en bij de behandeling van wonden en snijwonden.
 • Infusion van hele zaailing gebruikt om geschoten wonden van de jacht te behandelen.
 • Het is gebrand en toegepast om de pijn van schorpioensteken verzachten.
 • De bladeren worden gebruikt medicinaal gebruikt voor bloedingen, koorts, wonden, schorpioen steken, diarree en geelzucht.

culinaire toepassingen

 • Açaí wordt verkocht als bevroren pulp, sap, of een ingrediënt in diverse producten uit dranken, met inbegrip van graanalcohol, smoothies, voedsel, cosmetica en supplementen.
 • Het wordt vaak gegeten als Açaí na tigela in Brazilië.
 • Het wordt vaak gebruikt om een ​​drankje dat is erg populair in het Amazonegebied van Brazilië te maken.
 • Juice is ijskoud geserveerd met (of soms zonder) suiker en tapioca meel.
 • Het is een voedende en verfrissende drank die ook wordt gebruikt om ijs, likeur, mousses en snoep als geheel,.
 • sap wordt ook toegevoegd aan verschillende voedingsmiddelen, zoals tapioca, cassave en pap.
 • Leaves als ze worden gekookt zijn knapperig, met een zoete smaak.
 • eetbare olie wordt verkregen uit het zaad.

Recepten

Acai Smoothie

Ingrediënten

Routebeschrijving

 1. Neem een ​​kom; ijsblokjes toevoegen, vanille yoghurt, acaisap / puree in de kom.
 2. Meng het mengsel 45 -. 50 seconden op de hoogste stand
 3. Voeg de vruchten je wilt en pulse blender aan het schudden frappe.
 4. de koelkast en serveer.
 5. OL>

  Acai Berry Cupcakes

  Ingrediënten:

 • 1/4 kop melk
 • 1 el bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 kopje suiker (indien nodig kan meer toe te voegen)
 • 1/2 kop boter
 • 1-2 kopjes acaibes pulp
 • 1-2 kopjes cakemeel

Routebeschrijving

 1. Verwarm tot 350 graden Fahrenheit. Terwijl de verwarming zetten liners op de beker taart pan.
 2. Klop de boter en suiker in een grote kom voor ongeveer 3 -. 5 minuten of wachten tot het pluizige wordt
 3. Voeg de eieren aan het mengsel en klop het goed.
 4. Zeef de cake bloem en het bakpoeder in een aparte schaal.
 5. Nu langzaam winnen van de bloem en het bakpoeder in het botermengsel en wisselen deze met de melk.
 6. Met behulp van een spatel, vouw de acaibes pulp in het mengsel.
 7. Giet het mengsel in de cupcake liners en bak 20-25 minuten.
 8. Yummy açai-bes cake klaar is.
 9. OL>

  Andere feiten

 • Leaves kan worden gemaakt in hoeden, manden, bezems en het dak riet voor woningen, en de romp van hout, bestand tegen ongedierte, voor de bouw. ​​
 • De boomstammen kunnen worden verwerkt om mineralen te leveren.
 • Palm hart wordt op grote schaal uitgebuit als een delicatesse.
 • Zaden zijn een bron van meervoudig onverzadigde en verzadigde vetzuren.
 • Wood wordt lokaal gebruikt voor de spanten, latten, rustieke gebouwen, etc.
 • De bladeren worden gebruikt voor het weven matten etc.
 • Het wordt lokaal gebruikt voor het maken van rustieke gebouwen, balken, latten etc.
 • Elk stel een gewicht van 6 kg (13 pound).

Voorzorgsmaatregelen

 • Vermijd tijdens Overgevoeligheid.
 • Als u op chemotherapie, raadpleeg dan uw arts voordat u Acai.
 • Neem het niet met andere kankerbestrijdende geneesmiddelen.
 • Overconsumptie ofAcai Berry kan leiden tot diarree, irritatie in het darmkanaal, hoofdpijn en verminderd zicht.
 • sap uit de vrucht is een verfrissende drank die vaak ijskoud wordt geserveerd of gemaakt in ijs, drank, mousses, en snoep in het algemeen.
 • Experts raden het gebruik van voorzichtigheid als u zwanger bent.
 • Vermijd acai als u een allergische reactie op planten in de palm familie te hebben.
 • Deze bessen mag niet worden geconsumeerd door mensen die pollen allergieën omdat ze bekend is dat deze allergieën verergeren zijn.
 • Vruchten en sappen uit suikers en calorieën, die schadelijk zijn voor gewichtsverlies pogingen kunnen zijn en ook zeer gevaarlijk voor diabetici als verbruikt in bulk.
 • Het consumeren van slechte kwaliteit of verwerkt acai bessen supplementen kan leiden tot een ophoping van giftige stoffen in het lichaam en leiden tot hartproblemen.
 • Acai bessen mag niet worden geconsumeerd door mensen met ondergewicht, omdat ze zouden kunnen onderdrukken eetlust en induceren gewichtsverlies.
 • Acai bessen mag niet worden verbruikt met cafeïne als ze veroorzaken maagproblemen.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *