Aanvankelijk is er ook een toename in glomerulaire filtratie.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Aanvankelijk vertoonde diabetische nefropathie geen klinische symptomen. De eerste manifestatie van de ziekte is het verschijnen van kleine hoeveelheden albumine-eiwit in de urine (microalbuminurie). Aanvankelijk neemt ook de glomerulaire filtratie toe, worden de nieren vergroot, wordt suikerurine gedetecteerd en passeert de patiënt meer urine. Na diabetescontrole verdwijnen de symptomen bij de meerderheid van de patiënten.

Naarmate de ziekte voortschrijdt, normaliseert glomerulaire filtratie aanvankelijk, neemt dan af, proteïnurie treedt niet alleen op met het verlies van het albumine zelf, maar wordt ook niet-selectieve, morfologische veranderingen in de nieren ontwikkelen. Nadciśnienie Tętnicze en andere talrijke diabetische complicaties verschijnen in de expliciete nefropathie-fase.

Diabetische nefropathie diagnose

Diabetische nefropathie wordt gediagnosticeerd bij patiënten met type I of type II diabetes na uitsluiting van andere nierziekten en bepaling van microalbuminurie (uitscheiding van albumine in de urine van 30 tot 300 mg per dag als de concentratie hoger is dan 300 mg wordt aangeduid als macroalbuminurie) in op Ten minste twee van de drie studies werden in zes maanden uitgevoerd. De diagnose wordt ook bevestigd door de aanwezigheid van open proteïnurie zonder dat de concentratie van albumine in de urine hoeft te worden bepaald.

Bij de differentiaaldiagnose moet rekening worden gehouden met andere vormen van glomerulonefritis bij verschillende ziekten, nierziekten, spoel- en interstitiële nierziekten en andere oorzaken van micro-albuminurie (bijv. De ziekte van de nieren, de nieraandoening, de ziekte van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de nieren van de glutamine). Het is ook vermeldenswaard dat er vele redenen zijn voor dit: koorts in de loop van acute infectieziekten, lichamelijke inspanning, consumptie van eiwitrijke maaltijden, grote hoeveelheden zout, langdurig in een zittende positie blijven).

Bij diabetische patiënten kan albumine in de urine verschijnen als gevolg van een urineweginfectie, cardiovasculair falen of langdurige hypertensie, daarom moeten deze voorwaarden worden uitgesloten voor een juiste diagnose van diabetische nefropathie.

Behandeling van diabetische nefropathie

Het doel van behandeling met diabetische nefropathie is om de progressie van nierveranderingen te vertragen, daarom is het belangrijk om de ziekte snel te diagnosticeren en een onmiddellijke behandeling te starten. Nierbeschermingsmaatregelen moeten worden uitgevoerd zodra diabetes wordt vastgesteld en bovendien kan een juiste behandeling van de onderliggende ziekte de voortgang van nierveranderingen vertragen.

Het is belangrijk om zowel hoge bloedglucosespiegels te bestrijden als abnormale lipidegehalten, obesitas, hypertensie, slechte voeding en eiwitinname te behandelen. Je moet ook nierschade (sommige medicijnen en chemicaliën) vermijden, roken en meer cafeïne eten.

Het doel is om urinestapeling in de urinewegen te voorkomen. Het principe van de behandeling is de vroege opname van geneesmiddelen ter bescherming van de nieren, waaronder convertase-remmers en angiotensine-receptorblokkers.

Prognose bij diabetische nefropathie

Prognose bij diabetische nefropathiepatiënten is niet succesvol, vooral wanneer de ziekte laat wordt gediagnosticeerd en de behandeling onvoldoende is. De aanwezigheid van eiwit in de urine is een risicofactor voor cardiovasculaire complicaties en verhoogt de mortaliteit bij diabetici. Dit is het gevolg van andere chronische complicaties van diabetes mellitus (bijvoorbeeld de aanwezigheid van een diabetes mellitus). De belangrijkste redenen hiervoor zijn de volgende: a) het oog, het zenuwstelsel, diabetische voet, atherosclerose, ischemische hartziekte, b) huidletsels.

Gemiddeld na 7 jaar wordt diabetische nefropathie klinisch manifest en na nog eens 5-10 jaar ontwikkelt zich chronisch nierfalen. Diabetische nefropathie is een van de meest voorkomende oorzaken van niervervangingstherapie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*